Za šparoge možemo reći da su pravi vjesnici proljeća! Tijekom travnja i svibnja ova delikatesa prisutna je u mnogim jelima dajući im visoku vrijednost proteina, lipida, fenola i vitamina C. Osim navedenih hranjivih sastojaka, omiljena je u prehrani i zbog dobrog okusa i niske kalorijske vrijednosti.
Također, konzumacija šparoga povezana je i s prevencijom urogenitalnih infekcija. Pa tko ju ne bi poželio u svom tanjuru?
U nastavku vam donosimo i jedan jednostavan recept za izvrsno uravnoteženi obrok.
Sastojci
-
2 šalice vode
-
1 šalica kvinoje
-
1 vezica šparoga cca 250 g
-
1 limun (sok) i korica ako je bio
-
Kozji feta sir, po želji
-
Peršin, menta, vlasac
-
Maslinovo ulje
-
Sol, papar
Skuhati sadržaj 1 šalice kvinoje u 2 šalice vode (cca15 min).
Očistiti i narezati šparoge. U hladnu vodu staviti šparoge. Kada voda prokuha posoliti i kuhati oko 3 min. Ocijediti šparoge.
Napraviti preljev za salatu od sitno narezanog peršina, mente i vlasca, sokom i koricom 1 limuna i maslinovim uljem. Dodati sol i papar po želji
Staviti kuhanu kvinoju u posudu za salatu, dodati kuhane šparoge, feta sir i dresing .
Uživajte u jelu! Dobar tek!
![[RECEPT] Kvinoja sa šparogama i kozjim feta sirom](/site/assets/files/1833/dizajn_bez_naslova_1.850x0.jpg)